Senaste inläggen
Tvålarna är tillverkade av glycerintvålmassa som till skillnad från många tvålar man köper i butik har kvar sina återfettande egenskaper. En smörjande tvål istället för uttorkande tvål och smörjande kräm eller lotion var för sig.
För färg, struktur och doft användes enbart naturliga produkter. Choklad, kaffe, kryddor och torkade blommor ger färg. Struktur och peeling-egenskaper fås genom tillsats av torrmjölk, havregryn, majsmjöl eller pimpsten som i Trädgårdsmästartvål. Naturliga rena eteriska oljor ger både doft och ger tvålen egenskaper som kan verka avslappnande eller stimulerande. Naturligt framställda dofter som citrongräs och lime i Almas tvål, stjärnanis, rosmarin och basilika i Trädgårdsmästartvål eller lavendel känns rätt. De flesta eteriska oljor motverkar dessutom bakterieangrepp.
Inga konserveringsmedel tillsätts tvålen för övrigt - tvålen är en färskvara och bör användas inom ett par månader. De naturliga dofterna och färgerna avmattas snabbare än syntetiska.
Tvålarna gjuts i bakform och skärs för hand med ögonmått.
TILL DEGEN:
1/4 pkt jäst
2 dl ljummet vatten
1/2 tsk salt
3 msk mjölk
2 msk olivolja + 1 msk senare
5 dl vetemjöl + 2 msk extra
DESSUTOM
Härlig tomatsås
200 g mozzarellaost
1-2 msk olivolja
rucola
rostad paprika
stekt gul lök
serranoskinka
GÖR SÅ HÄR: Börja med degen. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut med lite vatten och salt. Tillsätt sedan resten av vattnet, mjölk, olja och mjöl. Bearbeta degen i bunken ca 10 minuter med en träslev tills den inte klibbar. Forma degen till en stor boll och placera den i en ren degbunke som oljats lätt. Pensla gärna lite olja ovanpå degen också, täck med handduk och låt jäsa i minst 40 minuter.
BAKA UT SÅ HÄR: Värm ugnen till 260-275 grader. Knåda degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 2 eller 4 bitar. Knåda och kavla ut tunt och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Bred på ett inte för tjockt lager tomatsås nästan ända ut till kanten av degen. Toppa med riven mozzarellaost. Lägg till rostad paprika, lite stekt gul lök. Jäs pizzorna i 10 min. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Strö över rucolablad och serranoskinka. Servera!
INGREDIENSER
4 portioner
400 g potatis
300 g smör
1 dl mjölk
50 g färsk tryffel
5 msk rapsolja
1 tsk tryffelolja
salt och vitpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Koka potatisen med skal tills den är färdig, skala potatisen och dra den genom en finmaskig sil eller en sikt.
2. Värm mjölken med 100 g smör. Skiva några tryffelameller till garnering. Finhacka resterande tryffel. Blanda potatis med mjölk, tryffel, rapsolja, tryffelolja och resterande smör.
INGREDIENSER
50-60 stycken
1 dl ströbröd
2 1/2 dl kött- eller hönsbuljong
750 g köttfärs
1 liten gul lök
1 ägg
1 tsk salt, drygt
3 krm kryddpeppar
2 krm vitpeppar
1 1/2 krm nejlikor
GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda avsvalnad buljong och ströbröd. Låt svälla. Hacka och fräs löken i lite smör utan att den tar färg. Rör ner lök, köttfärs, ägg, salt och kryddor i ströbrödet. Stek en klick för att kontrollera kryddningen.
2. Forma små bullar av smeten och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek bullarna i smör så att de får färg på alla sidor, men ta inte för många åt gången. Efterstek i cirka 4 minuter, eventuellt i en separat gryta. Går utmärkt att frysa.
GÖR SÅ HÄR:
1. Mal eller mixa färs, nötkött och späck till fin färs.
2. Arbeta in potatismjöl, salt och kryddor efter smak. Späd färsen med vätskan lite i sänder och arbeta färsen slät. Den ska vara ganska lös.
3. Spola igenom fjälstren med varmt vatten. Trä dem på korvhorn och fyll dem med smeten. Stoppa ganska löst.
4. Knyt för korvarna med hushållssnöre med cirka 3 decimeters mellanrum och forma ringar.
5. Gnid in korvarna med salt/sockerblandningen och lägg dem snabbt i kylen till nästa dag. Frys korv som inte skall ätas genast.
6. För att koka korven: Koka korven sakta 30 minuter i vatten som täcker. Krydda med lagerblad och kryddpeppar.
4 portioner
1 bakpotatis
1 röd paprika
1 grön paprika
100 g purjolök
200 g morötter
1 msk smör
480 g viltkorv
0,5 dl tomatpuré
1 tsk kummin
1 msk grönsaksbuljongpulver (alt 1 tärning)
1,5 dl smetana
1 vitlöksklyfta
1,5 tsk oregano
salt och svartpeppar
1. Skala och skär bakpotatis i 2 cm stora tärningar.
2. Skär paprika i 2 cm stora tärningar. Skölj och strimla purjolök. Skala och skär morötter i 1 cm breda slantar.
3. Smält smör i en gryta och fräs grönsakerna på hög värme i 2 min. Skär viltkorv i 1 cm breda slantar.
4. Tillsätt viltkorven och fräs ytterligare 2 min. Blanda ner potatisen, tomatpuré, kummin, 1 liter vatten, buljong, 0,5 tsk salt och 2 krm peppar i grytan. Koka upp och låt puttra på svag värme under lock i 15 min.
Lagad i Tupperware gryta
Diet läsk är bättre
Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.
Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.
Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.
Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen
Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).
Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.
Pasta tjockare
Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.
Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.
Ät inte efter 8
Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.
Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.
Fet mat är ett hälsosammare
Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.
Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
||||||||
|