gabor

Senaste inläggen

Av gabor - 16 mars 2014 07:12

Chili spareribs

4 portioner

Ingredienser

1 kg Revbensspjäll, tjockskurna
1 msk Salt
Vatten
1 msk Honung
3/4 dl Santa Maria BBQ Grilloil Chili

Tillagning

Dela spjället mellan varje revben. Lägg bitarna i en kastrull och häll på vatten så att det täcker precis. Salta. Koka i 20 minuter. Tag upp spjällen. Blanda grilloil med honung och pensla spjällen. Lägg spjällen på grillen 10-15 minuter tills de fått färg.

Av gabor - 15 mars 2014 12:51

Grillkryddad Fläsk­ytterfilé med rostad majssalsa


4-6 portioner

Ingredienser

1 pkt Nybergs deli Grillkryddad Fläskytterfilé
800 g potatis
1 burk majs (340 g)
2 1/2 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 tsk chiliflakes (kan ersättas med chilipeppar)
1 tsk salt
paprikapulver


Tillagning

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i jämna klyftor. Pensla med lite olja, strö över salt. Tillaga klyftorna i ugn i cirka 20 minuter.

Rosta majskornen i lite olivolja i en het panna tills de börjar bli gyllenbruna, ca 4 minuter. Lägg majskornen, resten av olivoljan, salt, citronjuice och chiliflakes i en bunke och mixa med mixerstav. Smaka av eventuellt med salt och chiliflakes. Lägg upp i en skål och pudra över lite paprikapulver efter smak.

Skiva köttet och stek/grilla det 3–4 minuter på varje sida. Servera med klyftpotatis, majssalsa och en grönsallad.

Av gabor - 15 mars 2014 12:28

Mex BurgerSvenskt kött


Ingredienser

250 g grovmalen nötfärs
salt och malen vitpeppar

Avokadomos:
1 avokado
1 msk citronsaft
salt och svartpeppar

Till servering:
1 grovt portionsbröd, delat
2 msk tacosås
1 klyfta isbergssallat, strimlad
2 msk riven ost
1 krm paprikapulver
2 feferoni

Tillagning

Avokadomos:
Mosa avokadoköttet och blanda med citron. Smaksätt med salt och peppar.

Blanda samman köttfärs, salt och peppar. Rulla till en rulle och skär i 2 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare. Skär ett rutmönster i färsen. Grilla eller stek 3 minuter per sida.

Rosta brödets snittytor i torr, het panna. Bred på tacosås.

Lägg på sallat, hamburgare och avokadomos. Strö över ost. Pudra över paprikapulver och garnera med feferoni.

Foto: Arne Adler
Recept från svensktkott.se

Av gabor - 15 mars 2014 12:25

 
Mexikanska spjäll
 
 
 
4 portioner

Ingredienser

1 kg tjocka revben, i ribbor
salt

Marinad:
1 dl olja
1 dl soja
½ dl pressad citronsaft
3 vitlöksklyftor, rivna
1 msk tomatpuré
1 ½ tsk spiskummin
1 ½ tsk koriander
1 ½ tsk chilipulver
1 krm svartpeppar

Tillagning

Blanda alla ingredienser till marinaden i en tjock plastpåse. Lägg i köttet och marinera minst 2 tim.

Grilla spjällen ca 20 minuter. Vänd spjällen flera gånger under grillningen.

Recept från svensktkott.se

Av gabor - 15 mars 2014 12:16

Coca-colamarinad med dijon och limesmak till oxfilé.


Ta en rejäl burk med skruvlock (t ex en vanlig syltburk). Eller annan tillslutande burk, eller påse.
Lägg i två st 3 cm skivor oxfilé, en rejäl klick dijonsenap, en skvätt limejuice och fyll sen upp med coca-cola.
Skaka burken ordentligt så att trycket från kolsyran tränger in coca-colan i köttet. Låt stå i två timmar. Grilla på högvärme för att snabbt skapa en hård yta på köttet för att bevara saftigheten i köttbiten. peppra och salta i efterhand.

Servera gärna med god rödvinssås.

Av gabor - 15 mars 2014 12:16

Coca-colamarinad med dijon och limesmak till oxfilé.


Ta en rejäl burk med skruvlock (t ex en vanlig syltburk). Eller annan tillslutande burk, eller påse.
Lägg i två st 3 cm skivor oxfilé, en rejäl klick dijonsenap, en skvätt limejuice och fyll sen upp med coca-cola.
Skaka burken ordentligt så att trycket från kolsyran tränger in coca-colan i köttet. Låt stå i två timmar. Grilla på högvärme för att snabbt skapa en hård yta på köttet för att bevara saftigheten i köttbiten. peppra och salta i efterhand.

Servera gärna med god rödvinssås.

Av gabor - 15 mars 2014 12:12

Grillad sparris är ju väldigt gott till både kyckling och kött av olika slag. Ofta kombinerar man det med andra grönsaker, men här visar jag dom baconlindade.

Så här brukar jag göra när jag lindar dom med bacon:

Ta en knippe färsk grön sparris

Förkoka dom i 2-3 minuter.

Lägg upp dom på en tallrik och häll på olivolja, salt&peppar.

Linda runt bacon runt 2-3 st av sparrisarna

Grilla dom i ca 3 minuter och servera!

Om man inte förkokar dom så låt dom ligga 5-6 minuter på grillen istället. Sparrisen ska ha lite ”spänst” i sig när dom är färdiga, så dom inte blir allt för mjuka.

Camera 360

Av gabor - 29 december 2013 08:48


Vår nyårshummer var en riktig lyckoträff: västerbottenost, oliver, basilika med mera. Finns inget för mig som känns lyxigare och festligare än hummer. Bara gör den, till något festligt tillfälle eller bara för att liva upp en måndag, hummer är ALDRIG fel.

Du behöver (för 2 personer)
2 humrar
1 liten burk svarta oliver
1 kruka basilika
2 dl lätt creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 dl västerbottenost


Gör så här
Sätt på ugnen på grill 

Tina hummern (dagen innan). Hacka oliver och basilika smått. Tillsätt creme fraiche, pressad vitlök och riven västerbottenost.

Dela hummern . Ta ur köttet, glöm inte knäcka klorna och ta ur köttet. Hacka köttet lite lätt. Blanda med röran och lägg tillbaka allt i skalen. Gratinera i ugnen knappt 10 minuter.

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards