gabor

Senaste inläggen

Av gabor - 22 september 2013 06:44

soppa grönsaker (© Foto: Getty Images, PremiumAccess)



Ingredienser
700 g blandade rotfrukter, t ex morötter, palsternacka, rotselleri
1 röd lök
1 liter hönsbuljong
2 ½–3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
Salt och nymalen svartpeppar


Skala och skär rotfrukterna och löken i mindre bitar. Koka grönsakerna riktigt mjuka i buljong- en, ca 15 minuter. Mixa soppan slät. Ställ tillbaka grytan på plattan och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.

Av gabor - 22 september 2013 06:41

Ingredienser
1 stor röd lök
4 morötter
6 kycklingfiléer
Smör till grytan
1 liter vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tärningar hönsbuljong
1 bit färsk ingefära (5–7 cm)
3 tsk ketjap manis eller annan soja
Salt och svartpeppar

Till servering och garnering
Gräslök
Mangoldskott

Finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Hetta upp smör i en gryta. Fräs lök och kyckling i smöret. Häll på vattnet och grädden. Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna. Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar. Låt soppan koka i ca 5 minuter tills kycklingen är klar. Servera soppgrytan Crème fraîche . Garnera med gräslök och mangoldskott.

Av gabor - 22 september 2013 06:36

soppa grönsaker (© Foto: Getty Images, PremiumAccess)



Ingredienser
1 burk tomatsoppa
Frikadeller
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
400 g kalvfärs
1 ägg
Salt och svartpeppar
Hönsbuljong + vatten

Till servering

en klick Crème fraîche


Låt ströbrödet svälla i mjölken i ca 10 minuter. Blanda sedan ihop det med kalvfärs och ägg. Smaka av med salt och peppar. Koka upp buljongen. Gör små frikadeller med vattensköljda händer. Koka dem i buljongen i 5–10 minuter eller tills de flyter upp. Värm soppan enligt anvisningarna på burken.

Av gabor - 22 september 2013 06:29

soppa grönsaker (© Foto: Getty Images, PremiumAccess)

Jordärtskockssoppa

Ingredienser
1 stor gul lök
600 g jordärtskockor
1 msk smör och 1 msk olivolja
4 msk grönsaksfond + 8 dl vatten
3 dl matlagningsgrädde
Salt och nymalen svartpeppar

Till garnering och servering
Gräslök
 

Varje gång jag lagar denna soppa undrar jag varför jag inte gör den oftare. Den har så god smak! Välj så stora jordärt- skockor som möjligt, de är enklare att skala. Skala och skär lök, jordärtskockor  i bitar. Hetta upp smör och olja i en gryta. Fräs grönsakerna utan att de tar färg. Tillsätt fonden och vattnet. Låt koka tills jordärt­ skockor och potatis blivit mjuka, 10–15 minuter. Mixa till en slät soppa. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Garnera med gräslök .

Av gabor - 20 september 2013 06:13

Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket. Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser. Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor.
Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.
Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret.
Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!

"En briljant reportagebok som öppnar dörrarna till en matindustri som verkar mer intresserad av att tjäna pengar än laga bra mat." Johan Såthe, Veckans Affärer

"En riktig rysare, välskriven och välresearchad. Med stor sannolikhet blir detta höstens matdebatt." Kris Johnson, Allt om mat



Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog

Av gabor - 25 augusti 2013 12:29



  • 400 g passerade/finkrossade tomater
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 hela nejlikor
  • 1 tsk ljusa senapsfrön
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl råsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk ättika

Av gabor - 25 augusti 2013 11:24

Summer garden party och matlagning utmärkt, läckra munsbitar av kött.

 
Kycklingbröst med bacon
 

Summer garden party och matlagning utmärkt, välsmakande kycklingbröst, bacon bites.

Ingredienser:

4 bitar av kyckling, olja, 4 långa skivor bacon, 1 citron, artikel 2 vitlök 1 knippa persilja ½ knippa mynta, salt, svartpeppar och 1 huvud sallat behövs.

Vägbeskrivning:

Det första steget kiklopfoljuk de 4 kycklingbröst, naturligtvis, inte alltför tunna. Sedan riv citronskal, saften pressas, krossa vitlök, persilja och mynta blad skärs upp i små bitar. All mix och tillsätt 3 msk olja, salt och peppar.

Ett andra steg, den förberedda kycklingbröst med alappáccal smörja och sedan stå i kylskåp ett par timmar. Medan köttet att vila för sallad tvätta noggrant och avlopp. Avlägsna sallad ur kylskåpet och rulla kotletterna i salladsblad och linda in det hela i bacon. Innan vi kommer in i matlagningen, se till att glöden inte kan bli för varmt när köttet läggs på valsarna. Med frekvent rotation, slutade ca 10-15 minuter. Det kan ge en unik, verkligen gourmet, men du måste också potatis, zucchini och aubergine skivor på bakning kol. Vi önskar dig god aptit!

Av gabor - 25 augusti 2013 11:16


Ingredienser:

(Beroende på antal personer) 1 kg gröna ärter, rökt bacon, 1 lök, paprika, salt, peppar och mjöl som krävs.

Vägbeskrivning:

De tvättade färska ärter (frysta men kan vara) Koka i saltat vatten, sedan varm mäsk. Det andra steget är koncentrerad mjöl, juice elkavarjuk, krydda efter smak, återvände sedan till elden, men bara tills det kokar igen. Under tiden, hacka bacon i små tärningar och stek dem. När nästan klar, tillsätt finhackad lök och stek med glasartad. Strö över paprikapulver och ta av värmen. Vid servering, sked den på toppen av ärter.

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards